ПИВО RED ALE

ПИВО RED ALE

Дата: 13.01.2022 Просмотров: 1287 Комментарии : 0

Вперше в Україні з’явилася мультиварка, у якій можна приготувати власне домашне ПИВО за перевіреним рецептом українського пивовара. Тепер вам не потрібно вмовляти свого чоловіка придбати мультиварку — він захоче купити її сам!

Приготування страв та напоїв — особлива магія. Тим паче коли справа стосується пива! Рецепт може бути однаковим для всіх, а от смак напою — у кожного господаря свій. Готуйте пиво за нашим рецептом, експериментуйте і створюйте власний з Rotex RMC505-B Excellence

ПИВО RED ALE

Додаткові аксесуари:

  • Бродильна ємність 5 літрів
  • Кран пластиковий
  • Гідрозатвор
  • Аерометр
  • Термометр
  • Друшляк з нержавіючої сітки
  • Кастрюля 5 літрів

Інгредієнти:

  • 3 г Дріжджів пивних верхового бродіння, наприклад: FermentisSafale S-04
  • 1300 г Основного солоду,  наприклад: WEYERMANN Premium Pilsner або PaleAle
  • 50 г Додаткового солоду, наприклад:  WEYERMANN Caraaroma
  • 25 г Хмелю, наприклад: 5 г Хмелю «Слов'янка»
  • 20 г Хмелю Каскад (Cascade US)
  • Тепла вода (температурою 55 °C)

Солоди викласти в чашу мультиварки, залити теплою водою 55С по верхню позначку чаші MAX,  ретельно перемішати. Закрити кришку. Вибрати програму "ПИВО", натиснути на кнопку «      ». Раз в 15-20 хвилин відкривати кришку та перемішувати солод з водою, не дозволяючи твердим частинкам накопичуватися на дні.  Готувати до закінчення програми. Установити на каструлю об'ємом мінімум 5 літрів друшляк з нержавіючої сітки та пластиковою ложкою (яка входить до комплекту мультиварки),  викласти в друшляк рівним шаром дробину - тверду частину затору,  створюючи шар дляфільтрації. Перелити рідку частину затору з чаші мультиварки у каструлю для варіння через друшляк з дробиною. Додатково промити водою для повного заповнення каструлі. В кінці віджати дробину насухо, притискаючи пластиковою ложкою. Завдяки переливання сусло краще профільтрується, а із солоду вимиються залишки екстрактивних речовин. Чашу мультиварки помити та перелити туди сусло з каструлі. Чашу вставити в мультиварку, вибрати програму "БОРЩ" та натиснути на кнопку «      ». Готувати з відкритою кришкою.

  • Першу порцію хмелю 10 г «Каскад» додати, як тільки закипить.
  • Другу порцію хмелю 5 г «Слов'янка» додати через 40 хвилин.
  • Третю порцію хмелю 10 г «Каскад» додати за 5 хвилин до закінчення програми.

Як можна швидше охолодити сусло до рекомендованої виробником пивних дріжджів температури 19-23 °C, щоб мінімізувати ризик зараження дикими дріжджами. Зазвичай початківці пивовари переносять ємність в ванну з крижаною водою. Перелити охолоджене сусло в бродильну ємність. Розвести пивні дріжджі згідно з інструкцією на етикетці. Внести дріжджі, струсити. Встановити гідрозатвор і перенести ємність у темне місце з відповідною температурою бродіння (вказана на пакетику з дріжджами). Залишити сусло на 6-10 днів для бродіння. Новачки часто орієнтуються по гідрозатвору - відсутність бульбашок 18-24 годин вказує на закінчення процесу бродіння. Перелити пиво через пластиковий кран в заздалегідь простерилізовані пляшки для зберігання, не доливаючи мінімум 2 см до горлечка. Щоб напій вийшов газованим і пінним його карбонізують декстрозою. Найпростіший спосіб - додати в кожну пляшку 8 грам декстрози на 1 літр пива, також підійде фруктоза. Пляшки герметично закрити пробками, струснути і перенести в темне приміщення з температурою 20-24 ° C. Залишити на 15-20 днів. Слабке повторне бродіння наситить напій вуглекислим газом. Перемістити газоване пиво в холодильник для дозрівання (значно покращує смак) на 20-30 днів.

Смачного пива в приємній компанії!

Полезные статьи
Смотреть все Смотреть все